Radiestezie

“Sunt mai multe lucruri in cer si pe pamant, Horatio, decat ai visat tu vreodata in filozofia ta.”

Hamlet, W. Shakespearemana1

  • Scurt istoric al radiesteziei
  • La ce ne foloseste
  • Cum putem fi ajutati de radiestezie

Radiestezia, termen care vine din cuvantul latin « radius « care inseamna raza si din cuvantul grecesc ” aistbesis ” care inseamna sensibilitate, inseamna sensibilitate la radiatie. Acest termen a fost creat de catre abatele Bouly odata cu fondarea primei grupari a celor care foloseau bagheta si pendulul in anul 1929, grupare denumita « Asociatia Prietenilor Radiesteziei « .

Astazi in Franta sunt cel putin patru asociatii care studiaza fenomenul radiestezic, fenomen studiat aproape pretutindeni in lume, chiar daca poarta denumiri diferite. In Rusia a fost si este o disciplina stiintifica unde in urma cercetarilor oamenii de stiinta s-au convins ca radiestezia este reala, neavand nimic in comun cu autosugestia. Nici cercetatorii din SUA nu se lasa mai prejos si ei sunt interesati de studiul fenomenului radiestezic .

De-a lungul secolelor cei care practicau acest mod de divinatie foloseau termenul de « rabdomantie «  de la rabdos = bagheta si de la manteia care inseamna « divinatie « . Bagheta sau bastonul de conducator a fost folosita cu mii de ani inainte de staramosii nostri. Cu ajutorul acestui instrument oamenii din vechime descopereau sursele de apa, isi alegeau locurile unde isi amplasau asezarile, descopereau resursele minerale.

Cele mai vechi indicii ale folosirii bastonului le gasim in picturile din pesteri, in picturile din templele egiptene, unde foarte des este infatisat un conducator avand o bagheta in mana. In China regii sunt reprezentati tinand in mana o bagheta, un astfel de exemplu fiind regele King Yu care a trait in anul 2200 i.en.    Moise care este sfantul patron al izvoarelor a fost considerat un descoperitor de izvoare (avem in Biblie, cap. 22, episodul toiagului).

apa-curgatoare

La romani cei care foloseau bagheta descopereau sursele de apa in timpul campaniilor militare, iar izvoarele termale tot asa au fost descoperite.

Venind mai aproape de zilele noastre vom constata ca cei mai multi rabdomanti si radiestezisti au facut parte din cler.

Exemplu :

  • sec. XIV abatele Menetrier;
  • In 1700 abatele LeLorrain din Vallemont cerceteaza fenomenul radiestezic si scrie o carte denumita«La Physique oculte ou Traite de la baguette divinatoire» in care printre altele afirma ca nu oricine poate folosi bagheta;
  • Sec. XIX- XX abatele Mermet care era renumit pentru smerenia sa a cercetat peste 20 de ani comportamentul pendulului, el fiind creatorul tehnicii radiesteziei la distanta;
  • Abatele Boyard, parintii reverenti Kircher, Jurion, Bourdoux etc.

De ce atatia preoti inclinati  a studia si practica radiestezia ? Pentru ca cele mai sensitive persoane in captarea Vibratiilor Universului sunt persoanele care prin rugaciune,  meditatie, post si stapanire de sine devin mai sensibile prin ridicarea vibratiei.

Radiestezia ca si celelalte mijloace de divinatie ne ajuta sa ne dezvoltam spiritual, psihic si fizic, deoarece un practicat va cauta tot timpul sa fie cat mai aproape de Sursa Universala a vietii Dumnezeu. Radiestezia care nu este inteleasa pe deplin, este un mijloc prin care omul poate sa inteleaga ca dispune de imense posibilitati, deoarece face parte din « TOT « . Omul are capacitatea nativa sau dobandita de a capta semnale emise de corpuri si entitati vii aflate inafara razei de perceptie directa, poate « vedea «  invizibilul. Corpul vital al omului este cel care primeste informatia, o transmite spiritului, iar corpul nostru receptioneaza, se pare, printr-un al saselea simt.

Nu toti avem aceasi sensibilitate la radiatii, cu cat spiritul este mai evoluat cu atat creste sansa ca persoana cu astfel de spirit sa fie o mai buna captatoare de informatii (QI).

In radiestezie exista doua grupari de radiestezisti profesionisti :

Ø  Cei care socotesc ca electricitatea si magnetismul sunt  la originea fenomenelor , sustin radiestezia fizica ;

Ø  Iar cei care socotesc ca spiritul uman este suveran in Univers si pot avea acces la datele stocate in Cronica Akasha, sustin radiestezia spirituala.

Radiestezia spirituala putem sa o consideram cea mai inalta ramura a acestei stiinte, deoarece cu ajutorul lui Dumnezeu se pot face investigatii la nivel spiritual.

Savantul de renume mondial Yves Rocard ale carui lucrari despre radiestezie sunt cele mai apreciate pe plan mondial demonstreaza prin cercetarile sale ca fenomenul radiestezic este de fapt o combinatie a celor doua fenomene, fizic si spiritual. Dupa parerea sa miscarile baghetei  si ale pendulului sunt cauzate de magnetita care se gaseste in mainile persoanei ce practica radiestezia.

In zilele noastre radiestezia medicala a adaugat vechii rabdomantii o noua pretentie : descoperirea bolilor si a remediilor pentru vindecarea lor. Cel mai folosit astazi in radiestezie este pendulul, care este un instrument de nepretuit si de un real folos in orice tip de activitate parapsihologica. Pendulul este un obiect de cult ce trebuie consacrat divinatii si pastrat cu grija. Iar in fiecare zi prin rugaciune el trebuie sa fie curatit de energiile nocive pe care le poate capta.

penduloanimado

Practica pendulismului se face dupa o perioada de initiere, pentru a cunoaste bine ceea ce facem. In general pentru a practica Radiestezia trebuie sa fie indeplinite de catre operator cateva conditii :

Ø  Sa avem incredere in Dumnezeu, in noi insine si in ceea ce facem ;

Ø  Sa avem deschiderea necesara de a accepta ca « viata » inseamna si altceva decat cum o percepem noi ;

Ø  Sa avem o motivatie puternica a ceea ce facem ;

Ø  Iar in cazul diagnosticarilor cu pendulul si al altor invetigatii sa stim cum sa luam legatura cu Astralul Superior (Ingerul nostru pazitor) fara a fi in pericol.

Pendulul este un instrument prin care avem acces la subconstient cat si la supraconstient. Cu ajutorul lui putem cunoaste gandurile si faptele oamenilor si ale fiintelor eterice si spirituale. Putem cunoaste mai bine persoanele din  jurul nostru, putem sa ne croim mai usor un drum in viata. Cu ajutorul pendului putem masura si depista anumite energii care modifica atmosfera unei locuinte sau teren, chiar si campurile nocive de tip, Hartman, care nu pot fi depistate si masurate cu nici un fel de aparat, decat cu pendulul.

« A nu avea energie vitala suficienta, inseamna boala, inseamna suferinta «

  • Toti stim ca noi oamenii avem centri energetici care capteaza si emit unde infoenergetice . Cand unul sau mai multi centri energetici principali se desechilibreaza si nu se echilibreaza la loc in 24 de ore, degradarea sanatatii omului se face treptat si sigur ,iar dupa doi ani de zile apare moartea. Clarvazatorii pot observa la oamenii mai in varsta cum energia scade iar chakrele (centrii sau rotile cum mai sunt denumite) se restrang devenind din ce in ce mai mici in diametru pana se inchid . Intervine apoi inevitabilul , adica moartea. Reechilibrarea organismului prin activarea si echilibrarea principalilor centrii ,este benefica si ne scuteste de multe neplaceri :

* de inghitirea unor substante de contrast care sunt mai daunatoare decat benefice , prin care se trateaza efectul si nu cauza anumitor boli

*de iradiatile la care suntem supusi atunci cand suntem investigati cu diferite aparate

* de analizele de sange

Tehnica radiestezica de tratare energetica cu pendulul nu este nociva  si este recomandata in tratamentul energetic care inlatura dezechilibrele din corpul energetic uman.

Pentru cei care au nevoie de ajutor in problemele pe care le au legate de soarta,  destin, dragoste,  afaceri,  sanatate,  le pot spune ca pendulul poate raspunde  oricarei intrebari legate  de orice necesitate .

Pentru masurarea si curatirea caselor sau a altor spatii de diversele energii negative va pot ajuta.

Pentru cei din tara si strainatate  ma puteti contacta la nr.  de telefon  :

Tel.     : 0727.156.461

se-invirte