Religie

flacaraflacara

curteadomneasca

TARGOVISTE Curtea Domneasca

“Doresc ca neamul meu sa traiasca sub puterea protectoare a lui Dumnezeu”

(Petre Tutea).

§ DE CE TREBUIE SA NE RUGAM, CUM TREBUIE SA NE RUGAM

Rugaciunea este o modalitate extrem de eficienta pentru realizarea unei protectii psihice. O rugaciune nu trebuie sa fie formala sau ritualizata. Nu trebuie neaparat sa ingenuchezi - doar daca se vrea acest lucru. Cand nu putem merge la biserica, ne putem ruga oriunde, macar cateva clipe de cateva ori pe zi.

Rugaciunea este o conversatie cu Dumnezeu, astfel incat te poti ruga oricand simti nevoia. Aceasta este singura modalitate de a ne racorda acasa, de-a ne pune in legatura cu TATAL, si de a ne gasi linistea si pacea sufleteasca.

Fiecare isi poate forma in casa un mic altar. Altarul este un mod de exprimare, este o modalitate de a ne re-lega de Dumnezeu. Pe altar pot fi asezate icoane, o cruce de lemn, o lumanare alba, un vas mic de aghiazma, , cristale, tamaie, etc.

altardosanjos
rosa2a
rosa2
rosa2
ingeras

Cand dorim pace si liniste sufleteasca, doua lucruri rare, greu de gasit in “zilele” si “vremurile” acestea tulburi si pline de nefericire, cand toti alergam dupa iluzii materiale care aduc numai nefericire, cand iluziile materiale obtinute nu ne aduc decat bucurii vremelnice, cand ceea ce noi cautam nu gasim, trebuie sa ne amintim ca noi oamenii suntem si spirit, nu doar corp. Da, corpului ii oferim confort, uneori rasfat, alteori chin si prinsi in capcana corp-materie uitam de spirit. Sporadic cand nefericirea creste ( chiar daca nu ne lipseste confortul material ) unii dintre noi isi amintesc de Dumnezeu si incearca a avea cu Tatal o discutie, fie de acuzare, fie de multumire, considerand ca “spiritul” nu merita mare lucru ” ca deh, noi oamenii suntem atotstiitori si atat de destepti; ne putem descurca si singuri , ce ne trebuie noua Dumnezeu? “. Ei bine, nu putem functiona singuri oricat de evoluati am fi. Toti cei care au contribuit la dezvoltarea acestei lumi ( din punct de vedere benefic) au recunoscut, ca fara o inspiratie divina nu ar fi putut rezolva nimic. Toate inspiratile bune au venit si vin dupa un mic strigat (ceea ce inseamna cerere) catre Dumnezeu.

Tot ceea ce se construieste fara Dumnezeu, se darama, dureaza doar un timp foarte scurt. De exemplu: persoanele ce cumuleaza bogatii ce depasesc cu mult necesitatile lor si ale familiilor lor, fara sa dea frecvent si altora; state sau imperii care dupa o perioada de asa zisa inflorire, cladita pe suferinta, pe durere, ajung la decadere, intra in uitare. Omul ar trebui sa se gandeasca mai des la cel ce ne-a creat. Pe ” laboratorul” Pamant unde se desfasoara dezvolatea spiritului uman fara ajutorul celor de ” acasa “, gresim de multe ori calea. Gresind calea nu ne atingem scopul pentru care am venit aici. Corpul care este doar ” haina ” spiritului, ne este folositor doar o perioada scurta de timp in periplul spiritului prin vieti si ” haine ” noi pamantene. Corpul trebuie ingrijit ca orice masina care ne este folositoare, dar cel mai mult ar trebui sa ne ingrijim spiritul pentru a ne atinge obiectivele pentru care am intrat in ” haina “.

pomba

Prin rugaciune primim acel influx de energii datatoare de viata, ne gasim calmul, linistea, pacea sufleteasca, simtim ajutorul si ghidarea facute noua de DOMNUL prin Ingerul nostru pazitor; Inger uitat pe nedrept de majoritatea oamenilor, spre nefolosul spiritului nostru. Ingerul nostru este ghidul, ocrotitorul, cel ce ne indruma, cel ce duce si ne ajuta noua in cererea catre Domnul nostru. Ingerului trebuie sa-i cerem ajutorul si atunci el bucuros ne ajuta, acesta nu este asezat langa noi intamplator de bunul Dumnezeu. Pentru a ni se indeplini dorintele ( cerintele ), pentru a fi ajutati in periplul pe care il petrecem pe Pamant, noi trebuie sa cerem. Fara cerere frecventa si punctuala nu obtinem mai nimic de la Dumnezeu, deoarece noi avem liber arbitru. Conform acestei legi noi ” plutim ” spre ce vrem si cand necazurile curg  reprosam lui Dumnezeu si intrebam ” de ce nu ne ajuta Dumnezeu ?“. Pai uite asa : pentru ca nu-I cerem cu sufletul, spiritul si trupul ajutorul. Mintea noastra nefiind functionala in totalitate nu ne poate ajuta suficient, ca doar nu toti avem un mare grad de initiere.

Dumnezeu ne-a lasat cea mai mare comoara ” cuvantul ” . “Cuvantul bun” ne aduce beneficii si fericire, “cuvantul rau” ne aduce nebeneficii sau beneficii temporare si nefericire. De ce sa nu folosim “cuvantul bun” ? Una din modalitatile de folosire a acestuia este rugaciunea. Iata o modalitate de a face o rugaciune benefica :

Ø  Rugaciunea nu trebuie rostita mecanic si de mantuiala;

Ø  Rugaciunea trebuie spusa din suflet, dupa ce am incercat sa ne desprindem de preocuparile zilnice;

Ø  Inainte de a incepe rugaciunea trebuie aprinsa o lumina (lumanare sau candela), deoarece Lumina este vehiculul ce poarta rugacinea spre Domnul, in numele Sfintei Treimi;

anjo

Ø  Chemam Ingerul Pazitor prin simple cuvinte sa ne fie aproape, sa ne ajute:

” Inger Pazitor al meu, inger al lui Dumnezeu

Te rog, fi acum si mereu cu mine.

Indruma-ma , ocroteste-ma, ajuta-ma, in fiecare ceas din zi si din noapte.

Iar eu iti multumesc!

Amen! Amen! Amen! “

Ø  Orice rugaciune se spune de trei ori. De ce de trei ori ? pentru ca suntem treimici in - Tatal, Fiul si Sfantul Duh;

Ø  Spunem de trei ori rugaciunea magica Tatal Nostru, lasata noua de Domnul Nostru Iisus Cristos, care este imnul rugaciunilor;

Ø  Cererile noastre formulate conform cerintelor noastre ( de regula dupa 21-30 zile primim si raspunsul la cerere);

Ø  Rugaciunile cele mai eficiente sunt cele care ne plac, pentru ca pe ele vibreaza sufletul nostru;

Ø  Rugaciuni scurte trebuie sa facem si pentru ceilalti oameni, indiferent de relatia noastra cu ei. Cerand binele oamenilor si al omenirii primim la randul nostru mai mult bine conform “Legii cauzei si a  efectului”, (”ce dai aia primesti”);

Ø  La Domnul sa ne inchinam cu dragoste si respect, iar dupa incheierea rugaciunilor intotdeauna sa multumim;

Ø  Lumanarea nu se stinge prin suflare, iar Crucea se face corect si cu respect;

Ø  Nu trebuie sa adaugati rautate si blesteme in rugaciuni, asta tine de cuvantul rau.§  RUGACIUNI

O sa incep cu rugaciunea data mie de catre Ingerul meu pazitor, Arhanghel al lui Dumnezeu.

Cum tocmai am explicat succint, ca cerand binele pentru cei din jurul nostru primim mult bine si noi, consider ca aceasta rugaciune este benefica tarii noastre si poporului nostru mult urgisit. Stiu ca ne va ajuta pe noi romanii in acesta perioada a “netimpului” si va rog pe cei cu suflet de lumina sa o spune-ti cu piosenie, deoarece nu-mi apartine mie, ci mi-a fost data prin vocea Arhanghelului Lui Dumnezeu.

Ø  Rugaciune pentru Romania

” COBOARĂ DOAMNE LUMINA TAprima1

ASUPRA ROMÂNIEI ŞI ASUPRA POPORULUI EI.

EU SUNT UMILA TA SERVITOARE,

ROG DOAMNE, SA AJUŢI PE CEI CE MĂ ROG PENTRU EI.

EU ROG PENTRU BINECUVÂNTAREA ROMÂNIEI

ŞI A POPORULUI EI.

AMEN! AMEN! AMEN!

Mulţumesc Doamne !

Eu o spun pentru voi toti zilnic. Dumnezeu sa ne ajute! Si sa ne ajutam si noi putin ! repectand invatatura Domnului nostru Iisus Cristos !

“CERE-ŢI ŞI VEŢI PRIMI

BATE-ŢI ŞI VI SE VA DESCHIDE”

Ø  Rugaciunea minţii din inima, numita si rugaciunea lui Iisus, este aceasta:

“DOAMNE IISUSE CRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU SI AL MARIEI, MILUIEŞTE-MĂ PE MINE………………….(si se pune numele de botez).

AMEN! AMEN! AMEN! “

Rugaciunea mintii din inima sau rugaciunea neincetata ,cea care se misca de la sine si pe care inima o repeta si in somn, vine si indeplineste mesajul din Biblie ( “Cantarea cantarilor” 5.2 “EU DORM DAR INIMA-MI VEGHEAZA”).

Aceasta rugaciune este bazata pe textul din evanghelia dupa Luca 17,21 : “Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru” si pe indemnul din Tesaloniceni 5,17 : ” Rugati-va neincetat si staruiti in rugaciune”.

Orice om ce spune aceasta rugaciune in stare de liniste, repetand-o si concentrandu-se pe ea, va obtine pace launtrica, iar sufletul sau se va deschide lui Dumnezeu.

Chemandu-l pe Iisus Cristos, prin folosirea numelui Sau avem protectie, ocrotire deplina, deoarece nici o energie negativa nu-i rezista. Mandala crestina (vezi simboluri) contine aceasta rugaciune si ne este de mare folos. Privind mandala si spunand rugaciunea atragem din Univers acele energii benefice spiritului nostru

Ø  MAREA INVOCATIE

“DIN LUMINA MINŢII LUI DUMNEZEUtrindade

SĂ CURGĂ ŞUVOIUL LUMINII CĂTRE MINŢILE OAMENILOR

SĂ COBOARE LUMINA PE PAMANT

DIN DRAGOSTEA INIMII LUI DUMNEZEU

SĂ CURGĂ ŞUVOIUL DRAGOSTEI CATRE INIMILE OAMENILOR

SĂ SE ÎNTOARCĂ CRISTOS PE PĂMÂNT

DIN ADÂNCUL VOINŢEI LUI DUMNEZEU

SCOPUL SĂ CĂLĂUZEASCĂ VOINŢELE MĂRUNTE ALE OAMENILOR

SCOPUL PE CARE MAEŞTRII ÎL CUNOSC ŞI ÎL SERVESC

DIN ADÂNCUL A CEEA CE NUMIM RASA OAMENILOR

DRAGOSTEA ŞI LUMINA SĂ LUCREZE

ŞI SĂ ÎNCHIDĂ POARTA RĂULUI

LUMINA ŞI DRAGOSTEA ŞI PUTEREA SĂ REFACĂ PĂMÂNTUL.

AMEN! AMEN! AMEN! “

Ø  Nu rostiti mecanic rugacinile , deoarece  rugaciunile nu sunt metafore, cum considera unii. Prin rugaciunile spuse din suflet actionam energii care ne pot fi mai mult sau mai putin favorabile, in functie de puterea noastra de concentrare.

Ø  Rugaciunea este cea mai puternica arma a crestinului, ea ne da forta necesara sa ne indeplinim in viata cerintele. Cerand prin rugaciune Iubirea si Lumina Lui Cristos cu un simplu ” Doamne fi cu mine ” inainte de orice activitate sau oricand simtim nevoia ajutorului divin, noi chiar primim ajutor , iar Dumnezeu este cu noi. Lumina Cristica este manifestarea iubirii creatorului oferita fiintelor pentru evolutia sufletului si protectie impotriva fortelor intunecoase.

Ø  IMNUL LUMINII

DOAMNE DUMNEZEULE, DĂ-NE NOUĂ LUMINA CEA ADEVĂRATĂ. ŞI NOAPTEA ORBIRII NOASTRE LUMINEAZĂ. ŞTERGE LACRIMILE NOASTRE ŞI ÎMPARTE MILA CU MÂNA TA CARE NE-A ZIDIT. VEGHEAZĂ ASUPRA NOASTRĂ ŞI CĂLĂUZEŞTE DRUMURILE NOASTRE RĂTĂCITE CU DREAPTA TA.

AMEN! AMEN! AMEN!

Ø  PROTECŢIE

Pentru protectie putem folosi Invocatia Luminii primita de initiatul american DaEL WALKER, de la Arhanghelul Michael.

Spunand Invocatia de trei ori campul nostru energetic protectiv creste pana la 3 metri, pe masura ce o spunem campul  protector creste continu.

Ø  INVOCAŢIA LUMINIIcandle

INVOC LUMINA CRISTULUI LĂUNTRIC.

SUNT UN CANAL CURAT ŞI PERFECT.

LUMINA IMI ESTE CĂLĂUZĂ.

Invocatia nu apartine nici unei religii, de aceea poate fi folosita de oricine cheama Lumina Divina. Mai este folositoare in vindecare si reducerea stresului.

Ajutor si protectie primim si prin aceasta rugaciune adresata Domnului nostru :

Ø  PAZA INIMI

IISUSE CRISTOASE, FĂ CA SĂRMANA MEA INIMA SĂ FIE O GRĂDINĂ ÎNCHISĂ, CA SĂRMANA MEA INIMĂ SĂ FIE UN PARADIS ÎN CARE TU SĂ TRĂIEŞTI; CA ÎNGERUL MEU PĂZITOR SĂ O PĂZEASCĂ CU O SABIE DE FOC ŞI PRIN ACEASTĂ SABIE SĂ PURIFICE TOATE AFECŢIUNILE ÎNAINTE CA ELE SĂ INTRE ÎN MINE. IISUSE, PECETLUIESTE BIATA MEA INIMA CU DIVINA PECETE A CRUCII TALE.

AMEN! AMEN! AMEN!

Ø  PROTECTIE PRIN MAICA DOMNULUI

O, PREA-SFANTĂ MARIA : PURIFICĂ-NE PRIN FOCUL INIMII TALE IUBITOARE.

ŞI TE ROG, FIINDCĂ EU NU SUNT ÎN STARE SĂ AM GRIJĂ DE INIMA MEA PRIMEŞTE-O MAICĂ ŞI AI GRIJĂ DE EA.

AMEN! AMEN! AMEN!

MULŢUMESC!

Ø  RUGACIUNE CĂTRE ÎNGERUL PĂZITORblingbling

ÎNGER ÎNGERAŞUL MEU

ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU

PENTRU SUFLEŢELUL MEU

ÎN TOT LOCUL MĂ PĂZEŞTE

ŞI DE RELE MĂ FEREŞTE

TOTDEAUNA ZI ŞI NOAPTEimage012

PÂN-LA CEASUL CEL DE MOARTE

SĂ MĂ CURĂŢ DE PĂCATE.

ÎNGERAŞ, TREZEŞTE-MĂ

CRUCE, OCROTEŞTE-MĂ

DOAMNE, MÂNTUIEŞTE-MĂ.

AMEN! AMEN! AMEN!

RUGA CE SE SPUNE SEARA

LUMINA LUI CRISTOS MA APARA SI MA PROTEJEAZA IN ACEASTA NOAPTE.  ASEAZA PACEA TA DOAMNE PESTE PROBLEMELE SI PREOCUPARILE MELE, SA DORM IN BRATELE TALE  SI SA FIU IN MAINILE TALE TOATA VIATA MEA. TRIMITE INGERUL MEU PAZITOR , CA SA MA CONDUCA IAR SPIRITUL MEU SA FIE CONDUS IN FRUMOASA GRADINA A CERULUI UNDE ESTE LUMINA , IUBIRE, ARMONIE SI FRUMUSETE. INGERII TAI DOAMNE SA MA IMBRATISEZE SI SA-MI DEA SANATATE, OCROTIRE, PACE, IUBIRE SI TOT CE I-MI TREBUIE AICI PE PAMANT .  TE ROG DOAMNE VEGHEAZA ASUPRA MEA IAR EU ITI MULTUMESC !

AMIN ! AMEN ! AMIN !

TATAL NOSTRU IN LIMBA EBRAICAdomnul-binecuvinteaza

Avinu shibashamayim
Yitkadash shemeica
Tavo malkuteyca
Yeaseh retzonca
Kimo bashamayim kein baaret
Et lehem keinu ten lenu hayom
Uelak lanu et kovoteynu
Ke asher solaku gam anaknu
Vihal tiviaynu li yideisayom
Kee im jaltzeynu min iara !
Ad Ben Ruach Acadoch

Amen! Amen! Amen!

TRADUCERE TATAL NOSTRU

Tatal Nostru care esti in Ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia TA
Faca-se voia Ta
Cum este in Cer asa si pe Pamant
Painea noastra cea de toate zilele, dane-o noua
Iarta-ne gresalele noastre
Cum trebuie sa iertam si noi gresalele celorlalti
Condune pe noi nu ne lasa in ispita
Elibereaza-ne de cel rau !
In numele
TATALUI, al FIULUI si al SFANTULUI DUH
Amin ! Amin ! Amin !