Simbolistica oculta


cerul-apa-care-vorbesc

“Natura e un Templu ai carui stalpi traiesc.

Si scot adesea tulburi cuvinte, ca-ntr-o ceata ;

Prin codri de simboluri petrece omun-n viata

Si toate-l cerceteaza c-un ochi prietenesc “

Baudelaire

Simbolul vine de la cuvantul « syn-ballo« care inseamna a aduce impreuna. Simbolurile sau nascut odata cu gandirea omeneasca si se regasesc in toate mitologiile fiind universale. Ele ne arata sursele cunoasterii si sunt esentiale pentru dezvoltarea spirituala. Simbolurile reprezinta puntea de legatura intre lumea fizica si lumea astrala. Omul trebuie sa invete sa inteleaga simbolismul, iar cu aprobare divina sa-l si foloseaca, deoarece simbolurile sunt chei pentru deschiderea unor « porti « .

untitled-16

Punctul

Punctul simbolizeaza Centrul, exprima Principiul, Absolutul.

untitled-17

Cercul

Cercul simbolizeaza Ciclul etern, Infinitul, manifestarea Vointei divine.

untitled-181

Crucea

Crucea este semnul Creatiei si al Sacrificiului. Linia verticala reprezinta activul, linia orizontala pasivul, si din aceasta rezulta echilibrul. Crucea este simbolul protectiei spirituale, curata energiile malefice, este moartea demonilor si protectoarea celor care o folosesc, deoarece are o putere de protectie foarte mare. Crucea este biruinta, este arma cu care Cristos a biruit puterile iadului si ale mortii. Se cunosc multe forme de cruci, dar cele mai raspandite sunt :

  • Crucea Tau, in forma de T ; pe o astfel de cruce a fost rastignit Domnul Iisus Cristos.
  • Crucea catolica (latina).
  • Crucea ortodoxa (greaca).

chi_rho

CHI RHO

Monograma lui Iisus Cristos

CHI-RHO . Monograma lui Iisus Cristos cunoscuta si ca semnul XP (a se pronunta CHI-RHO), este un simbol crestin timpuriu constand din primele doua litere grecesti ale numelui Xpitóç (in limba romana Cristos), fiind denumit labarum sau crucea lui Constantin. Monogramei i se adauga uneori prima si ultima litera din alfabetul grecesc, alfa si omega, aceste doua caractere simbolizeaza inceputul si sfarsitul, divinitatea, eternitatea lui Iisus Cristos.

art_mandala_12312583a

Mandala Crestina

Mandala crestina

Este constituita din doua cercuri avand intre ele rugaciunea « Doamne Iisuse Cristoase miluieste-ma pe mine pacatosul« iar in centru chipul lui Iisus sau crucea lui Constantin.

Cand meditam ne imaginam pe Iisus tanar, radiind de iubire si care ne-a promis sa fie mereu cu noi. Repetand indeajuns va da rezultate uimitoare.

Mandala este o poarta de trecere spre alte dimensiuni care ne conecteaza la energiile de lumina, si care ne creste vibratia si lumina interioara. Orice meditatie este mai eficienta cand este facuta conectandu-ne la imaginea unei mandale.


spirasl

Spirala Dacica

Spirala Dacica, simbolul poporului nostru.

Este semnul nemuririi noastre, al raspandirii noastre in spirala spre infinit, fara a ne uita niciodata originea, dar are si sens de blestem pentru cai ce-si uita neamul si limba.


omved

OM

Silaba sacra OM (Aum) este sunetul Creatiei sau Verbul, simbolizeza legatura dintre fiinta suprema si materie. Om este vibratia sunetului Universal si folosind-o ne acordam cu Universul. Aum este echivalentul cuvantului ebraic Amen, Amin - adoptat de crestini la sfarsitul rugaciunii, este suflul creator invocat pentru a o implinii.

Silaba Om este « samanta« a vibratie originale.

pentagram1

Pentagrama

Pentagrama simbol transcultural din vechime care are multiple sensuri.

  • Pentagrama cu varful in sus indica omul (microcosmosul), simbolizand inteligenta, capul care comanda trupul. Alaturarea celor cinci elemente (pamant, apa, aer, foc, spirit) da nastere luminii, ordinii in Univers. Pentagrama este steaua Bobotezei, reprezinta binele si are o forta miraculoasa protectoare. Corespunde lui 777 cabbalistic.
  • Pentagrama inversata reprezinta dezordinea, inexactitatea, este malefica si este folosita de satanisti, este un semn de razboi. Mai reprezinta si haosul, triumful raului, triumful materiei asupra spiritului.


untitled-19

Triunghi Echilateral

Triunghiul echilateral, divin pentru pitagoricieni, reprezinta pentru crestini Sfanta Treime . Dumnezeu era reprezentat printr-un triunghi in flacari, avand un ochi in centru. Triunghiul cu varful in sus are sens religios, iar cu varful indreptat in jos capata un sens magic.


hexagrama

Hexagrama

Hexagrama exprima echilibrul Fortei Universale si arata prin aceasta misterul vietii. Simbolizeaza relatia dintre Dumnezeu si om, echilibrul intre bine si rau, uniunea intre femeie si barbat. In Kabbala simbolizeaza Perfectiunea, iar in lumea araba cifra 7 formata prin adunarea celor 6 colturi cu centrul hexagramei. Este pecetea lui Solomon, cunoscuta si sub denumirea de de Steaua lui David.


untitled-22

Steaua Mesianica

Steaua Mesianica - simbol folosit de catre primele miscari crestine. Are mare putere protectoare prin puterea lui UNUL.


heart-ova

Simbolul Inimii

Simbolul inimii - semn al apropierii, afectiunii si iubirii, reprezinta rabdarea si toleranta.


Inima indurerata

Inima indurerata

Inima Imaculata a Fecioarei Maria - simbol al durerii si al suferintei.

sigla_toiag_jpg

Toiagul

Toiagul - reprezinta sprijinul stiintelor tainice (oculte).