Geometria sacra

” In adanc, in Salile Vietii, creste o floare stralucitoare ce se tot marea, alungand noaptea. In mijloc, era o raza cu mare putere, datatoare de viata, datatore de lumina, umplandu-I de lumina pe toti cei ce veneau langa ea”.

Tablele de Smarald ale lui Thot

Floarea Vietii

Floarea Vietii

Ø Florea Vietii este un cod stravechi, care simbolizeaza memorarea formei umane, continuitatea dintre nastere, moarte, viata, inviere, precum si semnificatia trecerii de la o era la alta. Floarea Vietii reprezinta geometria divinului , matricea vietii, binele suprem, planul divin.

merkab11

Mer-Ka-Ba

Ø Mer-Ka-Ba este un cuvant egiptean dar si ebraic care denumeste campul de energie - informatie-lumina, care radiaza din corpul uman. Mer-Ka-Ba este corpul de Lumina, Vehiculul Corpului de Lumina, Vehiculul timp-spatiu, precum si Vehicul pentru inaltare. (vezi carul lui Ezechiel si Carul de foc al lui Enoch). Printr-o rotatie cu o anumita viteza conform anumitor raporturi, campurile lui Mer - Ka - Ba creeaza anumite cute in retele, permitand experimentarea unor diverse dimensionalitati, in cadrul constiintei aflate in rezonanta cu corpul respectiv.

Mer = Lumina

Ka = Spirit

Ba = Corp


sacredgeometrygold
Solidele Platonice

Ø Solidele Platonice

Tetraedrul , Octaedrul, Hexaedrul, Dodecaedrul, Icosaedrul - reprezinta solidele platonice si acestea sunt codurile geometrice ale Creatiei. Termenul “platonic” face referire la omul de stiinta si filozoful Platon si la una dintre cele mai cunoscute lucrari ale sale « Timaeus« in care descrie o cosmologie universala, bazata pe anumite tipare interconectate ale geometriei.

Aceste tipare au fost cunoscute cu mult inainte de Platon, dupa cum o arata vestigiile arheologice ale formelor rezultate din aceste tipare, care pot fi vazute la muzeul din Cairo - Egipt si alte forme si mai vechi pastrate la muzeul Achmolean din Oxford din Anglia. Toate tiparele creatiei tridimensionale, inclusiv forma umana, sunt constituite din legaturi energetice care rezulta dintr-una din cele cinci forme simple, sau dintr-o combinatie a lor.

Din punct de vedere conceptual, se poate considera ca un astfel de solid consta dintro singura celula elementara a formei , care se repeta, prin celulele adiacente, egale, pana ce se ajunge din nou in contact cu celula initiala.

univers-si-tarot