Tarotul

E-mail: marialidia190@yahoo.com

Tel.     : 0727.156.461

“Este foarte usor sa critici lucrurile referitoare la ocultism sau arta divinatiei. Mai greu este sa intelegi aceste domenii”.

Arthur Edward Waite

Tarotul este mijlocul cel mai sigur de divinatie care prin raspunsurile sale clare si precise a uimit pana si persoanele cele mai neincrezatoare si neinteresate de divinatie. Interpretarea Tarotului implica din partea celui cel manuieste calitati precum clarvederea si intuitia, capacitatea de a lua legatura cu spiritele Luminii.

Cand folosim cartile de Tarot este indicat intotdeauna sa ne facem un minim de protectie. Tarotul da rapunsuri intrebarilor legate de destinul persoanei, greutati ale vietii, iubire, afaceri, sanatate, prezent si viitor.

Divinatia in Tarot va poate face diverse servicii, va ajuta in luarea deciziilor viitoare, va poate schimba viata in bine, va poate feri de necazuri, de aceea cei interesati ma puteti contacta.

poza_tarot

Tarotul ocupa cel dintai loc intre artele divinatorii, deoarece stiinta lui imbina cunoasterea mai multor domenii ezoterice, precum Kabbala, Numerologia, Astrologia si elemente din Traditia secreta orientala.

Tarotul nu este o jucarie cu care sa faci senzatie, ci un mijloc de a obtine inteleciunea spirituala in folosul propriului suflet si pentru binele altora.

Termenul “Tarot” nu inseamna un joc de carti de ghicit, ci o carte simbolica de initiere, care contine cele mai mari secrete, este Biblia in imagini a omenirii. Tarotului ii lipsesc cele mai importante tablite in numar de treizeci. Unii presupun ca aceste tablite se gasesc sub una din piramidele din Egipt, iar pe ele este inscrisa intreaga Lege Universala, privitoare la calatoria sufletului prin ciclul reincarnarii. Din totalul de 108 table ce dezvaluie misterul si scopul sufletului, cunoastem doar 78 de lamele ale caror simboluri sunt inca secrete, fiind cunoscute pe deplin doar sufletelor foarte anvansate.

Cel ce vrea sa inteleaga mesajul transmis prin Tarot trebuie sa studieze si sa inteleaga invataturile Kabbalei, Astrologiei si Numerologiei.

Tarotul  este  format din  77+1 carti este impartit in arcane majore ( 22 carti ) si arcane minore (56 carti). Cartile majore formeaza un triplu de sapte (7*3) plus cartea Nebunul, a XXII-a carte. Cartile minore (56 lame) sunt impartite in patru serii cu doua grupuri a sapte elemente (7*2=14*4).

Fiecare serie cuprinde fiecare 10 carti + 4 figuri, valet, cavaler, regina si rege. As (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 + Valet, Cavaler, Regina, Rege.

Arcanele Minore trateaza chestiunile din planul fizic si se impart in patru culori : Batele, Cupele, Spadele, Monedele (Stelele cu cinci colturi).


1. Batele corespund - focului, flacarilor, razelor, anotimpului vara, punctului cardinal Sud . Se refera la actiune, munca, afaceri.

2. Cupele corespund - apei, chivoturilor timpurilor, recipientelor cerurilor, anotimpului primavara, punctului cardinal Vest. Se refera la dragoste si fericire.

3. Spadele corespund - aerului, umbrelor, pietrelor, arborilor, plantelor, anotimpului toamna, punctului cardina Est. Se refera la lupte si conflicte.

4. Monedele corespund - Pamantului, astrilor, corpurilor ceresti, stelelor, anotimpului iarna, punctului cardinal Nord. Se refera la interese materiale.

o Cheile culorilor Batelor - actiune si distinctie;

o Cheile culorilor Cupelor - dragoste si fericire;

o Cheile culorilor Spadelor - lupte si aminozitati;

o Cheile culorii Monedelor - interese economice.


Arcanele Majore privesc aspectul spiritual si sufletul etern al omului. Aceste arcane contin misterele sufletului, ne spun povestea si scopul acestuia pe Pamant. Studiind fiecare arcana in parte cu gand curat, in meditatie si rugaciune, ne putem apropia de Tarot spiritual. Fiecare spirit este unic si intrucat in divinatie ne folosim spirtul, fiecare initiat poate da propria interpretare mesajului transmis de lamele Tarotului.

Consider ca unul dintre cele mai iubite pachete de carti este pachetul “Rider Waite” dupa numele savantului, dr. Edward Waite, desenele fiind executate in 1910 de Pamela Caleman Smith.


“Nebunia pe nimeni nu ocoleste, e ca lumina Soarelui, bate-n toti si sta la cearta”.

W. Shakespeare

§ DESCRIEREA CARTILOR


Nebunul

Nebunul

Ø Nebunul 0 este vointa lui Dumnezeu, aceasta carte ne spune ca incepem calatoria cu sufeletul pur si nepatat inca neapartinand lumii acesteia, ca incepem odiseea urmandu-ne destinul. Nebunul este pasionatul de adevar ce isi umeaza singur calea, este Cel Sarac, mort pentru viata acestei lumi, care nu are alta avutie decat desaga si toiagul si care, pasionat de adevar isi continua drumul, neluand in seama muscaturile cainilor.

o Cheia : acum va aflati la o rascruce - inainte de a lua o decizie ganditi-va bine, alegeti cu intelepciune.

o Cartea semnifica : greseala, betie, extravaganta, detasarea, hazardul, ratacirile, deciziile, lipsa de simt practic, nestatornicie. Schimband “directia” poate semnifica si intelepciune, atunci cand nu ne depasim limitele. Nebunul este omul care a trecut prin toate etapele evolutiei pentru a ajunge la esalonul superior. Nebunul modifica sensul fiecarei carti careia i se adauga, de exemplu :

Cu Magul - inspiratie originala;

Cu Marea Preoteasa - un secret va fi dezvaluit;

Cu Faetonul - ambitiile sunt nechibzuite;

Cu Roata Destinului - survin schimbari;

Cu Cumpatarea - se anunta mult talent;

Cu Steaua - inspiratie certa;

Cu Luna - imaginatie negativa;

Cu Lumea - calatorie neprevazuta.etc.


Magul

Magul

Ø Magul este prima carte - CARTEA I - a Tarotului, poarta deasupra capului forma figurativa a lemniscatei, semn algebric al infinitului, este inteligenta fara limite. Pozitia Magului corespunde literei Aleph, prima litera a alfabetului ebraic, mesajul lui Aleph este faptul ca lumea cereasca este identica cu cea terestra si are semnificatia esoterica a unitatii.

Gestul Magului inseamna ca in Tarot se gasesc invataturile supreme ale oricarei stiinte esoterice. Pe masa etaleaza o cupa, un dinar, o bagheta si un pumnal, reprezentand cele patru culori ale Tarotului. Are in mana tot ce-i trebuie pentru a reusi si poate face orice vrea cu viata sa. Calitatea Magului este iscusinta, este creativ, indemanatic, spontan.

o Cheia : sa stiti ca totul se poate cu puterea lui Dumnezeu.

o Cartea semnifica : vointa, intelepciune, reusita, putere, ambitie, tinerete, viclenie, abiliatea sau capacitatea de a-i influenta pe ceilalti, sanatate buna, inclinatii esoterice, mersul in directia buna.


Marea Preoteasa

Marea Preoteasa

Ø Marea Preoteasa (Papesa) este cea de-a doua carte - CARTEA II - a tarotului, este femeia asezata, pasiva, opusa barbatului in picioare, activ. Ea tine o carte in mana, simbol al intelepciunii, este cartea secretelor ce nu pot fi dezvaluite celor ce nu sunt pregatiti sa le auda. Mantoul albastru reprezinta culoarea spiritualitatii, iar Tiara asezata sub porticul templului lui  Isis este atributul autoritatii. In spatele papesei se afla un val ce mascheaza intrarea in incinta sacra, este valul care interzice profanilor sa patrunda in Sfanta Sfintelor si care s-a sfasiat de sus pana jos cand cerul s-a intunecat la moartea lui Iisus Cristos.

Litera Beth, cea de-a doua litera a alfabetului ebraic, corespunde acestei lame de Tarot. Conform Zoharului, Beth a prezidat crearea lumii si este paznica secretelor Genezei.

o Cheia : lucruri ce se desfasora pe ascuns.

Adevarul pe care il putem spune, nu va fi niciodata adevarul vesnic. Aceasta carte este simbol al portii Sanctuarului in care se patrunde doar prin stiinta, este cea mai misterioasa carte a Tarotului.

o Cartea : Marea Preoteasa simbolizeaza stiinta oculta, cunoasterea, intelepciunea, invatatura, clarviziunea, rabdarea, bunavointa, rigoarea, datoria. Reprezinta fortele noastre subconstiente, tenacitatea,  incercari, secrete, viitor neasteptat, dar si destin greu si incercat, probleme cu dusmanii ascunsi, pastreaza secretul asupra scopurilor tale. Ajutor prin cerere, de la Maica Domnului.

o Sanatate : boli ascunse, epidemii, febre, probleme genitale.

Aveti capacitatea de a va folosi intuitia si de a primi inspiratie spirituala.


Stapana

Stapana

Ø Imparateasa (Stapana) - CARTEA III - este simbolul fecunditatii, al izvorului vietii universale. Coroana din aur este un semn al dragostei divine, iar cele 12 puncte de pe coroana ne indica influenta celor 12 semne ale zodiacului. Sceptrul ne arata ca Imparateasa domina cele trei lumi, cerul, pamantul si lumea intermediara. Pe scutul din dreapta tronului vedem simbolul vietii, fertilitatii, cresterii si actiunii. Exista 3 aspecte ale vietii : nasterea, existenta si moartea; 3 aspecte ale timpului : trecut, prezent si viitor ; este femeia, mama, regina.

o Cheia : va fi dezvoltare, prosperitate si fecunditate in toate. Nevoile sunt satisfacute, veti fi bucuros si fericit.

o Cartea : indica uneori dragostea nestatornica, vanitatea, luxul, frivolitatea (in anturaj prost). Stapana poate indica si deznodamantul fericit, fecunditatea proiectelor in curs, prin actiune, revenire si regenerare. Providenta divina domina viitorul. Eforturi recunoscute si rasplatite.

o Sanatate : bolile de cap, fizice ca si psihice.


Stapanul

Stapanul

Ø Stapanul ( Imparatul ) - CARTEA IV - reprezinta principiul activ, viril, dominator, autoritar. Coroana galbena indica facultatea de a-si manifesta fortele spirituale prin gand si vorba, este simbol al luptei pentru adevar. In mana tine acelasi sceptru al puterii magice ca si imparateasa. Stapanul reprezinta stabilitatea; intelepciunea porunceste inteligentei. Imparatul reprezinta sprijin, stabilitate, protectie, forta, vointa, rigoarea, decizia. El este tatal, sotul, fratele. Stapanul este pus intotdeauna cu Stapana, cei doi fiind complementari.

Prin consum energetic si inteligenta construim , progresam - realizarea intentiilor, realizare generala in viata. Intr-un anturaj defavorabil el poate indica un adversar de temut, incapatanarea, ostiliatea, abuz de putere.

o Cheia : echilibru si autoritate, experienta, cunoastere.

o Sanatate : o stare generala buna. Mai reprezinta de asemenea ceafa, umerii si gatul.


Marele Preot

Marele Preot

Ø Popa (Marele Preot) - CARTEA V - reprezinta dominatia oculta, este cel care initiaza in misterii. Are pe cap mitra autoritatii si in mana crucea tripla a sacrificiilor celor trei lumi : a materiei, a vietii si a spiritului. El simbolizeaza bunatatea, evolutia morala si spirituala, ordinea, stapanirea de sine, bunavointa, maturitatea psihica, intelepciunea, mila, religia, filozofia intuitiva. Acest personaj care seamana cu cel din carte II ( Marea Preoteasa ) este inspirat de inteligenta; el este cel care transmite oamenilor Stiinta in bine sau in rau.

o Cheia : acela care se conformeaza si cauta plin de sarguinta adevarul trebuie sa recunoasca faptul ca el insusi nu e adevar.

o Cartea : reprezinta uniunea, impacarea, comunicarea. Ne invata sa cunoastem ce este bine pentru noi. Ne conduce inspiratia data de divinitate, succes in afaceri. Cartea Marele Preot este una din cele 3 carti protectoare ale Tarotului, ne poate influenta in bine daca increderea ne insoteste. Intr-o configuratie nefericita de carti, poate sa reprezinte conformism, superstitie, fanatism, orgoliu, ranchiuna, intoleranta.

o Sanatate - el reprezinta mediul bun, care ajuta si vindeca, mediul care ar trebui sa si fie foarte dezvoltat spiritual.

E-mail: marialidia190@yahoo.com

Tel.     : 0727.156.461